На головну сторінку

Любов Камінська



В кінці 2010 року Київська студія "Rostok Records" випустила перший аудіо диск Любові Камінської під назвою "Непокорная, но счастливая…", до якого увійшли 18 популярних ліричних пісень. Зараз готується до видання ще один аудіо диск, де будуть зібрані українські народні та козацькі пісні, що їх виконує співачка.

Перейти до списку пісень >>

Народилась: 18.01.1954
Місце народження: Полтавська область, с. Кулішівка
Адреса: Україна, м. Запоріжжя, 69002, вул. Запорізька, буд. 1, кв. 152

Біографія

В люті морози перед Водохрещею 1954 року (18.01.1954р.) в с. Кулішівці неподалік від м. Градижзьк, Полтавської області, в сім'ї селян Ляшенків народилося дівча. А оскільки це вже було третє (окрім Григорія та Лідії) дитя, народжене від великої любові, то й назвали дівчинку Любою.

В родині Ляшенків пісня завжди була бажаною гостею, бо скрашувала нелегке селянське життя, та єднала батьків і дітей, що теж гарно співали. Отож Любин дзвінкий голос в родині, та і у всьому селу, прийшовся до ладу. Ще будучи школяркою в с. Білецьківка, Полтавської області, куди були переселені Ляшенки після створення Кременчуцького моря, Люба вранці бігала на "наряд" до колгоспу, де й звеселяла сельчан дзвінкою дитячою піснею. Участь в шкільних гуртках та сільській самодіяльності давав дівчині перший доробок в репертуар, як солістки.

В подальшому, після закінчення сільскої школи, в 1970 році Люба вступає до Педагогічного училища в м. Кагул нинішньої Молдови, яке і закінчує в 1974 році як вчитель початкових класів. Одружившись, молода вчителька починає свою професійну діяльність в Миколаївській області. Але перебування в Молдові не проходить безслідно в творчому плані, бо Молдова - це край пісенний - і Люба активно приймає участь в різних музичних гуртках, ансамблях, ВІА, як солістка російської пісні. Разом з колективами гастролює по містах і селах Молдавської РСР, а також в прикордонних районах дружньої нам Румунії. Тоді ж Люба Ляшенко отримала запрошення продовжити кар'єру співачки, навчаючись в Кишинівському республіканському інституті культури. Але, заради збереження молодої сім'ї, Люба відмовляється від продовження кар'єри співачки і працює вчителькою за фахом. В той час в сім'ї народжуються двоє дітей - Ірина та Юрій. На жаль, чоловік не допомагав жінці виховувати малолітніх дітей, не кажучи вже про підтримку в пісенній творчості жінки. Та Люба завжди знаходила можливість хоч трохи поспівати. Негативні пристрасті чоловіка невдовзі привели до розірвання шлюбу і молода жінка поїхала до батьків, де її невдовзі знайшов другий чоловік, і одружившись, вони поїхали на Донеччину (м. Вугледар) будувати нове життя. Народили ще одне спільне дитя, отримали квартиру, але щастя це не принесло ні в сімейних справах, ні в пісенних. Новий чоловік був категорично проти співу, а з часом почав попивати "оковиту", що розуму не добавляє. І знову розлучення. Маючи на руках трьох дітей, працюючи в школі, Люба весь вільний час віддавала пісні в Культурному центрі (КЦ) шахти "Південнодонбаська №1".

Поступово напрацьовувався репертуар і приходило визнання як співачки народних та ліричних пісень Маючи сильний голос, чимось схожий на голос відомої народниці Н. Кадишевої, Люба багато переспівує її пісень, за що й отримала наймення "наша Кадишева". В цей період вона багато виступає перед шахтарями, жителями навколишніх міст і сіл, приймає участь в багатьох пісенних фестивалях та конкурсах, де здобуває дипломи та звання лауреата, що приносить їй визнання в Україні. Восени 2006 року, за допомогою Інтернету, на той час вже відома співачка Любов Камінська знайомиться з металургом із Запоріжжя і одночасно продюсером-аматором Петром Гальченком, що й започаткувало новий період її творчого життя. В квітні 2007 року керівництвом м. Вугледар та дирекцією шахти "Південнодонбаська №1" було влаштовано концерт-бенефіс "С піснею по життю" на честь 40-річчя творчої діяльності співачки. Після переїзду до Запоріжжя Любов Камінська, як солістка ПК Металургів, багато виступає в підрозділах ВАТ "Запоріжсталь" перед робітниками, а також на інших підприємствах і закладах культури м. Запоріжжя та області, що приносить їй популярність і шану.
Сторінки в інтернеті:
  • Любов Камінська - офіційна сторінка
  • http://lubov54.hoter.ru/about

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 А я бажаю вам добра Н. Май / Оля Нахаба не вказано     109535
 Балада про мальви
 (Мальви)
Б. Гура / В. Івасюк не вказано 4     142629
 Горить горобина М. Мельников / О. Злотник не вказано      13592
 Гуцулка Ксеня *
 (Первісний варіант)
Я. Барнич / Я. Барнич не вказано        17974
 Давайте, браття, заспіваєм! Н. Май / Н. Май не вказано     10389
 Запоріжжя - козацька столиця М. Слабоус / М. Слабоус не вказано     2570
 Країно моя В. Іваницький / Ніколо Петраш не вказано      87477
 Любо братці, любо (народна пісня) не вказано 5   39347
 Мамина вишня
 (Знову наснилось дитинство...)
Д. Луценко / А. Пашкевич не вказано 4      96745
 Місяць закоханий в зорі М. Слабоус / М. Слабоус не вказано     517
 Ой, зелений гай С. Приймак / М. Мода не вказано     4196
 Ой, у лузі В. Іваніцький / Л. Остапенко не вказано    31112
 Ой у лузі червона калина (народна пісня) не вказано     31168
 Отаман І. Семендяєв / І. Семендяєв не вказано      20844
 Сину, ангел мій Н. Шестак / В. Спасов не вказано     182416
 Сопілка невідомий / О. Костюк не вказано     6976
 Україна І. Федишин / І. Федишин не вказано    314321
 Червона калина Т. Бученко / Т. Бученко не вказано     4442
 Я козачка твоя Н. Галковська / М. Збарацький не вказано       128564
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Примітки:

Любов Камінська з 2007 року постійна учасниця фестивалю "Кордон" (м. Славянськ), започаткований відомим композитором та співаком Валерієм Биковим. На протязі 2010 року Любов Камінська, подорожуючи по країнах Європи (Угорщина, Італія, Польща, Чехія, Німеччина та Франція) в складі пісенно-танцювальних груп бере участь в благодійних концертах, здобуваючи визнання України, як держави пісенної.

Дані ввів: petrgalchenko  10.02.2011
Відредаґовано: 10.02.2011
Переглядів: 4539



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2278.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB