На головну сторінку

Ігор Крутий



Відомий російський композитор

Перейти до списку пісень >>

Народився: 29.07.1954
Місце народження: в м. Гайворон (Кіровоградська область)

Біографія

Ігор Якович Крутий народився 29 липня 1954 року в Гайвороні (Кіровоградська область, Україна) в робочій родині. Покликання до музики відчув змалку — самотужки навчаючись грі на баяні, виступаючи в шкільному музичному ансамблі. Після навчання у кіровоградській музичній школі Ігор Крутий вступив на теоретичний факультет Кіровоградського музичного училища, яке скінчив з відзнакою в 1974 році. Не змігши поступити до Київської консерваторії І. Крутой змушений був рік пропрацювати викладачем музики в українській сільській глибинці.

1979 року Крутий закінчив диригентсько-хорове відділення Миколаївського музично-педагогічного інституту. Одночасно з навчанням вже тоді Крутий став осягати комерційний бік музики, підробляючи у одному з ресторанів; на цей же період припадає знайомство широко відомого і комерційно успішного в майбутньому композитора з популярним на той час радянським співаком, також з України, Олександром Сєровим. Са́ме Сєров став першим відомим виконацем, для якого І. Крутий почав створювати пісні, що власне зробили композитора відомим широкому загалу в СРСР і за його межами. Так, у 1986 і 1987 роках О. Сєров перемагав на міжнародних співочих конкурсах з піснями авторства Ігора Крутого "Вдохновение" ("Натхнення") і "Судьбе назло" ("Долі наперекір").

На початку 1980-х рр. Ігор Крутий починає писати пісні для величезної кількості популярних радянських естрадних виконавців (Й. Кобзон, А. Пугачова, В. Леонтьєв та багато інших), які з цими хітами (як і їхній автор) неодмінно ставали дипломантами і лауреатами найпрестижнішого в радянській країні музичного фестивалю "Пєсня года" ("Пісня року"). Зрештою 1988 року за видатні успіхи в композиторській діяльності Ігор Крутий став лауреатом премії Ленінського комсомолу.

Розвал СРСР попри всі економічні труднощі і негаразди перших років дозволив Ігорю Крутому поставити свій талант і виключну майстерність на "комерційні рейки" — музика метра стала справжнім брендом і "продається" як співакам ще радянських часів, так і ультрасучасним співочим і модним проектам, абсолютно не втративши притому притаманної їй мелодійності та ліризму. Сам же Ігор Крутий здобув популярність не лише на теренах пострадянського простору, а й за кордоном — деякий час проживав у США; гастролі митця з успіхом відбувались у ряді країн світу; твори митця виконує ряд іноземних співаків, зокрема і Лара Фабіан.

Ігор Крутий — успішний підприємець, він власник і художній керівник доволі великої продюсерської компанії "АРС", агентства з авторських прав, низки популярних ЗМІ музичного спрямування. Сольна програма Ігоря Крутого, де він акомпанує великій кількості зірок російської і пострадянської естради, ідейним натхненником, організатором і втілювачем якої він є, стала дуже популярною і комерційно успішною, витримавши величезне число гастролей і аншлагів.

Крутий відданий творчості — пише і записує на диски музику (зокрема інструментальну фортепіанну "Без слів 1-3"), став відомим і як продюсер (зокрема і російського аналога "Фабрики зірок"), з кіно митця пов'язує робота над музикою для ряду стрічок. Ігор Крутий лишається відкритим до новаторства, нових ідей, співпраці з іншими талановитими митцями — він спробував себе не без успіху в сольній (і в складі дуетів) співочій кар'єрі, а, починаючи від 2002 року в співавторстві з відомим латвійським композитором Р. Паулсом є організатором щорічного фестивалю молодих виконавців "Нова Хвиля" у містечку Юрмала на балтійському узбережжі, що за роки існування на кінець 2000-х став найпопулярнішим на просторах пост СРСР, своєрідним пострадянським Євробаченням, також на фестивалі відбуваються чимало інших заходів, а саме́ дійство зазвичай збігається з днем народження само́го І.Крутого, і в цей день, як правило, відбувається творчий вечір митця.

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Кохання, як щасливий сон Л. Воропаєва?, Валерія Горбачова? / І. Крутий     119
 Пароплави І. Шаферан / І. Крутий      1911
 Ти мене любиш
 (переклад пісні Ігоря Крутого)
Ю. Жерновий / І. Крутий    2317
 Третє вересня Т. Шершова / І. Крутий     2030
 Шарманка В. Пеленягре / І. Крутий    1812
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Олександр  02.02.2011
Відредаґовано: 05.02.2011
Переглядів: 4643



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2265.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB