На головну сторінку
Дізнатися більше

Оркестр народної музики Дивограй




Перейти до списку пісень >>

Засновано: 1985
Місце заснування: Сваричів

Адреса: с.м.т. Рожнятів

Історія

Оркестр народної музики "Дивограй" заснований у 1985 році славетним музикантом - скрипалем Михайлом Турчином.Він плекає юні таланти, виховує в учнів почуття відповідальності за власну гру на інструменті, ансамблевість, і що найголовніше формує чисте майбутнє української нації. На репетиціях постійно шукає, вдосконалює, систематизує нові шляхи і методи музикування.

В 1991 році оркестр вперше виїхав з концертами за межі Прикарпаття на південь України. Під керівництвом Михайла Турчина оркестр здобув велику популярність і прихильність глядачів. Постійно працює над оновленням репертуару, який формується здебільшого на місцевому фольклорі і народних мелодіях Бойківщини. Значне місце в роботі займають різноманітні музичні ілюстрації. Колектив нагороджений грамотами ІІ і ІІІ Всесвітніх бойківських фестин "З чистих джерел" в м. Турка Львівської області (1997, 2003 рр.), грамотами Міжнародного фольклорного фестивалю "Бойківська ватра" смт. Рожнятів (2003 , 2004 рр.).

За високий виконавський рівень, постійну участь в концертах, святах, фестивалях в 2005 році оркестру народної музики "Дивограй" присвоєно почесне звання "Зразковий аматорський". Колектив Дипломант обласного фестивалю оркестрів народних інструментів "Кобзареві струни" (смт. Рожнятів 2004, 2006, 2008, 2010 рр.), нагороджений грамотою обласного фольклорного фестивалю "Бойківська Дрогобиччина" (м. Дрогобич Львівської області 2007 р.), дипломом ІІІ фестивалю аматорського мистецтва "Світло писанки" (м.Тисмениця), грамотою Х Всеукраїнського фестивалю лемківської культури в м. Монастириськ Тернопільської області (2008 р.). Був учасником Всеукраїнського фестивалю "Два береги, два крила України" (м. Івано-Франківськ), лауреат ІІІ премії обласного фестивалю-конкурсу дитячих оркестрів народної музики в м. Косові (2003, 2005, 2007, 2009рр.). Відзначений грамотою управління культури обласної державної адміністрації за участь у творчому звіті Івано-Франківської області в м.Києві (2009 р.), дипломом фестивалю "З мальованої скрині" у м. Моронг (Польша, 2010 р.).

Закордонні поїздки на Міжнародні фестивалі (2008, 2009, 2010 рр.) дали можливість порівняти наше багате українське мистецтво з культурою інших слов'янських народів і глибоке переконання в тому, що ми варті стояти на високих щабелях світової мистецької культури. Ми – нація, ми – народ, ми – українці!

Зразковий аматорський оркестр народної музики "Дивограй" приймав участь у телепроектах Національної телекомпанії України "Ера" у телепередачі "Доброго ранку, Україно!", обласного телебачення "Галичина": телепередачах "Коляда та Меланка", "Різдво в Карпатах". Репрезентував свою виконавську майстерність на Міжнародних фестивалях в містах Турка Львівської області; Рава – Руська, Кенштен, Ольшен, Балигород, Моронг (Республіка Польша). Липень - серпень 2010 року оркестр приймав участь у ХV Міжнародному фестивалі фольклорних ансамблів з країн східних кордонів, що проходив у Вроцлавському воєводстві в замку Гродзець і Гміні Пелєгримка (Польша).

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: jwm  28.01.2011
Відредаґовано: 30.01.2011
Переглядів: 1154



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/2259.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB