На головну сторінку

Народний хор КНУКіМ



Український народний хор

Український народий хор Київського національного університету культури і мистецтв працює при кафедрі народного пісенного виконавства. Виконавець народних пісень, авторських творів. Багато з них прозвучало вперше у його виконанні.

Перейти до списку пісень >>

Альбоми:
  • Пісня - душа народу


Адреса: Київ, вул.Щорса, 36

Історія

Історія українського народного хору Київського національного університету культури і мистецтв нерозривно пов'язана із діяльністю створеної у 1972 році кафедри народного хорового співу (сучасна назва – кафедра народного пісенного виконавства) в колишньому Київському інституті культури.

Кафедра вперше в Україні розпочала підготовку фахівців з вищою освітою в галузі народного музичного мистецтва (диригентів народного хору, керівників фольклорних ансамблів, виконавців з народною манерою співу). Завдяки плідній роботі її засновників фольклориста-музикознавця, професора Гуменюка А. І. (першого завідувача кафедри) та відомого хорового диригента, заслуженого артиста України, доцента Суржі В. І. кафедра стала провідною навчально-методичною структурою в системі вищих навчальних закладів культури і мистецтв. У перші роки діяльності кафедри хором керували Микола Кисіль та Володимир Суржа. Із 1984 року очолює кафедру та керує хором один з глибоких знавців народно-музичних традицій, народний артист України, професор Станіслав Павлюченко. Вихованець Г. Верьовки та Е. Верьовки-Скрипчинської він у творчій діяльності продовжує принципи школи хорового мистецтва започаткованої П. Демуцьким і розвиненої в 20-х роках ХХ ст. Г. Верьовкою, П. Козицьким, М. Вериківським та багатьма іншими діячами музичного мистецтва.

Завдяки рідкісній хормейстерській та педагогічній вдачі, диригентському хисту С. Павлюченка, його прискіпливому підходу до підбору репертуару, обізнаності у природі співацьких голосів, гострому відчуттю тембрів і музичної форми, майстерності у обробці та аранжуванні народних пісень і авторських творів для народного хору та інструментальних ансамблів народної музики, український народний хор кафедри став провідним навчально-концертним колективом України стосовно народнопісенної традиції. Хор зосереджує увагу на вивченні та пропаганді національних надбань культури від часів язичництва до сьогодення, поєднуючи тисячолітній досвід народного виконавства з новітніми досягненнями ритміки, темброво-інструментальних композицій та співу, що проявилось у співпраці із ансамблем ударних інструментів "АRS-NOVA" (керівник заслужений артист України Георгій Черненко). Хор виконує народні пісні в обробці Г. Верьовки, А. Авдієвського, Є. Савчука, Г. Гаврилець, І. Бідака та інших талановитих продовжувачів справи Григорія Гурійовича Верьовки – першозасновника такого виконавського жанру як народний хор. Колектив став першим виконавцем творів багатьох сучасних авторів Є. Станковича, П. Майбороди, І. Шамо, О. Білаша, І. Поклада, В. Зубицького, А. Пашкевича та багатьох інших представників музичної культури України.

Український народний хор Київського національного університету культури і мистецтв володар Гран-прі ІІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу колективів народного хорового співу ім. Порфирія Демуцького, дипломант І Міжнародного пісенного конкурсу "Пісня без кордонів", постійний учасник Всеукраїнських мистецьких заходів. Хор презентував своє мистецтво на сценах багатьох міст України.

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Виростеш Ти Сину вирушиш в Дорогу
 (Лебеді материнства)
В. Симоненко / П. Майборода, А. Пашкевич Пісня - душа народу 4       212164
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Blanter  10.02.2010
Відредаґовано: 11.02.2010
Переглядів: 5224



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
1. Gennadij (гість) 01.03.2010 17:03    
Хочу скачати пісню Пісня душа народу
+1/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/1815.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB