На головну сторінку

Дніпро



Академічний ансамбль української музики

Перейти до списку пісень >>

Засновано: 1995

Адреса: Україна, м.Київ - 01010, вул.Московська 3,

Історія

Лауреат міжнародних конкурсів, володар Гран-Прі "Академічний ансамбль української музики "Дніпро" - професійний молодіжний колектив (10осіб), створений в 1995р. з метою збереження, розвитку та популяризації самобутньої української народної музики та пісні, піднесення їх на якісно новий професійний рівень, вибудови оригінального мистецького напрямку на основі українського "етно".

Артисти з вищою музичною освітою, солісти - лауреати міжнародних фестивалів і конкурсів, заслужені артисти України. Музичний керівник, композитор, аранжувальник – заслужений артист України Любомир Матейко, художній керівник-директор – заслужена артистка України Олена Кулик.

В репертуарі ансамблю є авторські концертні програми:

  • "Жива вода" та "Трой-Зілля" – українська традиційна народна та сучасна музика і пісня в авторських версіях та аранжуваннях: народні пісні та авторські, що стали народними, історичні балади, романси, календарні та обрядові солоспіви, жартівливі пісні, інструментальні авторські композиції, фантазії, коломийки, жартівливі, танцювальні мелодії.
  • "Ті, що походять від Сонця" - фолк-метаморфози в стилі українського модерну: цілісна композиція з 9 номерів (Інтро...;Свят-Коло; Прийди,Весно; Аркан; Гул Землі; Велика журба; Зелений шум; Люлі-люлі; Золотий Обруч). Музика засл. діяча мистецтв України В.Павліковського, ідея та втілення нар. артиста України В.Вовкуна, костюми лауреата держ. премії ім. Т.Г.Шевченка Л.Семикіної. Відеоверсія твору (42хв.) з використанням балетної групи, комп'ютерної графіки, світлових спецефектів, сценографії демонструється на каналах телебачення "1 Національний", "Культура", ТРК "Київ", Всесвітня служба УТР, КГТРК "Київ", та ін. Твір отримав високу оцінку глядачів, преси та фахівців як оригінальний, молодіжний, єдиний в Україні в цьому жанрі етно-проект.

В концертних програмах використовуються більше 30 музичних інструментів, як традиційно-народні так і класичні: цимбали, ліра, бандура, скрипки, альт, контрабас, кларнет, акордеон, кобза, коза, козобас, панфлейта, дримба, фрілка, флояра, кавал, тилинка, трембіти, сімейства сопілок, окарин та рогів, барабани, бубни, литаври, бухало, бугай, дзвони, трикутники, сімейства колокал та дерев'яних коробочок, коси, рублі, тріскачі, ксилофон, дзвони оркестрові, перкусія і ін.

Оригінальні костюми колективу виконані від традиційно-вишиваних до авторських костюмів із використанням трипільських та скіфських мотивів.

Ансамбль "Дніпро" має компакт-диски "Жива вода" (присвячений пам'яті видатного виконавця, музиканта-сопілкаря, народного артиста України В.І.Попадюка) та "Ті, що походять від Сонця". Музика та пісня ансамблю "Дніпро" постійно звучать на каналах Національного радіо України та в ефірах телеканалів.

Впродовж творчої діяльності ансамбль "Дніпро" бере активну участь у урядових концертах, офіційних прийомах, загальнодержавних культурно-мистецьких заходах у м.Києві, селах, містах та обласних центрах України. Представляє Україну у важливих міжнародних мистецьких акціях на рідній землі та за кордоном – святкування Днів культури України, Днів Незалежності України, участь у всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах: Бухаресті (Румунія), Гоорі, Амстердамі, Утрехті, (Нідерланди), Сочі, Тюмені, Москві, Твері, Санкт-Петербурзі (Росія), Самарканді (Узбекистан), Белфорті (Франція), Ганновері, Мюнхені, Берліні (Німеччина), Сопоті (Польща), Стокгольмі (Швеція).
Сторінки в інтернеті:
  • Дніпро - офіційна сторінка
  • Дніпро - офіційна сторінка

Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввела: Дніпро  27.01.2010
Відредаґовано: 31.01.2010
Переглядів: 1549



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/1801.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB