На головну сторінку

Олександр Василенко



Олександр Василенко
надав Микола Рудаков
Народний артист України

Перейти до списку пісень >>

Альбоми:
  • Як тебе не любити... (2004)

Народився: 28.05.1952
Місце народження: м.Київ

Біографія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Олександр Микола́йович Василенко (*28 травня 1952, Київ) — соліст-вокаліст Національного ансамблю солістів "Київська камерата", народний артист України.

Народився 28 травня 1952 року в м. Києві в трудовій сім'ї. З ранніх років мріяв стати співаком, але ця мрія здавалася нездійсненною. У 1969 р. закінчив Київську середню школу № 187. Працював слюсарем на "Заводі реле і автоматики". У 1970 р. пішов до лав Радянської армії, будував військові об'єкти на мисі Херсонес.

У 1972 р. вступив до Ленінградського інституту водного транспорту. Одного ранку, навчаючись на третьому курсі, прокинувся з ясним відчуттям того, що без співу далі жити не зможе й вирішив навчатися цьому професійно. У 1975 р. спробував вступити до народної консерваторії, проте йому винесли вирок: "Нецікавий голос, звичайний тембр, і марна праця їх розвивати!".

Але бажання співати не давало спокою. Олександр пішов у вокальну студію заводу "Більшовик". Саме там його зустрів заслужений артист України Олександр Голобородько. З 1977 р. по 1982 р. — навчання в Київській державній консерваторії ім. П. І. Чайковського. Прослуховувався у професора Г. Сухорукової, вчився вокалу у народної артистки СРСР Лариси Руденко, Світлани Матеюк, Марини Єгоричевої, Ірини Колодуб, по камерному класу — у Зої Ліхтман.

З 1982 р. працював у вокальному ансамблі "Радянська пісня" (у 1985 р. реорганізований в "Екстра-фактор") при Київській державній філармонії. Після відкриття Київського дитячого музичного театру брав участь у перших його виставах. Продовжував творчу діяльність у вокально-інструментальному ансамблі "Настрій". На міжнародному конкурсі у Вінниці (1986) й на конкурсі "Золоті трембіти" у Тернополі (1987) виборов третє і друге місця. Згодом став солістом філармонії, з 1993 р. — Державного духового оркестру. З 1994 р. — соліст Національного камерного ансамблю "Київська камерата".

У репертуарі співака — твори композиторів-класиків, сучасна вокальна музика та шлягери минулих років, пісні народів світу; виступає з симфонічними, народними, духовими оркестрами та естрадними колективами. Чимало гастролює (Болгарія, Ізраїль, Іспанія, Італія, Польща, Словаччина, Франція, Чехія, Югославія). Перебуваючи в Італії, мав щасливу зустріч із Святійшим Папою Римським — Іоанном-Павлом II, отримав його благословення.

  ПІСНІ
НазваСлова / МузикаАльбомA Файли  Рік  #
 Батькова гармошка Антонія Цвід / В. Ліфанчук не вказано     780
 Вальс зустрічі В. Крищенко / В. Корепанов не вказано    612
 Верби над ставом Г. Шмицький / І. Пустовий не вказано     2552
 Вже і літа нема С. Ничипоренко / С. Ничипоренко не вказано     553
 Гори карпатські В. Крищенко / Л. Нечипорук не вказано    1137
 Грав музика В. Крищенко / Г. Татарченко не вказано     2095
 Дорога моя земля Зоя Ружин / В. Павліковський не вказано     2004 352
 Жасмин цвіте В. Крищенко /  не вказано    1828
 Зашуміла калинонька в гаю
 (Моя Україна)
Леопольд Ященко / Леопольд Ященко не вказано       1091
 Калинові сльози В. Василашко / Валентин Касьянов не вказано     391
 Київська величальна О. Шарварок / Ю. Пересунько не вказано     720
 Липовий цвіт В. Крищенко / А.Остапенко не вказано    1797
 Мій звичний сон Поль Верлен / А. Расіна не вказано   1994 273
 Мій коханий Київ Б. Чіп / О. Осадчий не вказано     2757
 Моя Україна М. Луків / А. Сердюк, Валентин Касьянов не вказано     3573
 Не віддам тебе осені Д. Луценко / О. Кушнарьов Як тебе не любити...   2004 1924
 Остання надія О. Шарварок / Ю. Пересунько Як тебе не любити...   2004 1046
 Очі волошкові А. Драгомирецький / С. Сабадаш не вказано 4    39771
 Пора кохати М. Луків / М. Петричко не вказано     837
 Січовик Яр Славутич / Г. Володько не вказано    343
 Україно моя О. Шарварок / Ю. Пересунько не вказано     1444
 Україно моя
 (Лихоліть ти зазнала у долі...)
невідомий / невідомий не вказано     794
 Українцям
 (То дай нам, Всевишній, і розуму й волі...)
невідомий / невідомий не вказано     498
 Чебреці
 (Тихим смутком цвітуть лугові криниці...)
Д. Луценко / В. Івасюк не вказано     6395
 Яблуневий дзвін Зоя Ружин / В. Павліковський не вказано     2004 313
 Аби побачити пояснення малюнків у колонці "Файли", підведіть курсор мишки до малюнка.      
Не знайшли пісні, але самі маєте текст чи аудіо? Додавайте її сюди або надсилайте на емейл!
Таким чином ви долучитеся до розвитку сайту та поділитеся улюбленим текстом з іншими!


Дані ввів: Олександр  30.10.2008
Відредаґовано: 22.07.2013
Переглядів: 10186



  Виправлення та доповнення     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
8. Полтавчанка (гість) 07.12.2011 12:55    
Для нашої сім'ї це ЗОЛОТИЙ ГОЛОС України.
Дуже рідко транслюють по радіо і телебаченні, але коли чуємо, залишаємо все і слухаємо, бо це велике свято.
Голос Олександра Василенка неможливо з кимось зплутати, він неповторний. Дякуємо.
+1/0

7. Влад (гість) 04.04.2010 19:15    
Якщо в Італії за той нетривалий час, на який приїздив Олександр Василенко, довкола нього встигла утворитися група прихильників, то чому б таку групу не організувати в нас. Пропагуючи творчість Олександра, ми не лише допомогли б йому в організації концертів, а й дали б можливість якомога більшій кількості простих людей почути цей УНІКАЛЬНОЇ КРАСИ голос. А співає Олександр Василенко саме для простих людей, для тих, хто вміє цінувати справжнє. Про це свідчить ціна квитків на його концерти (був недавно у нас у місті). От тільки наші радіо і телебачення не поспішають про це розповідати і пропагувати справжнє мистецтво. Натомість у пошані нині і в теле- та радіоефірі, і на святкових концертах, які проводять для своїх працівників дирекції підприємств - суцільна попса. Наприклад у нас у Сумах на заводі, де працюю, була пропозиція запросити на концерт до Дня машинобудівника Олександра Василенка, і наскільки знаю, він погодився. Але ж дирекція надала перевагу співаку - кумиру неповнолітніх. Заплачено було шалені гроші, а задоволення - нуль.
+1/0

6. Ян (гість) 03.03.2010 23:33    
Олександр Василенко - надзвичайна людина. Окрім того, що надзвичайно обдарований, він людина духовано багата. На міжнародному фестивалі в Італії, де він був просто гостем, за ним їздила спонтанно утворена група прихильників - італійців, які тоді почули його вперше. Ще я був свідком, як на збірних концертах він затьмарював усіх попсових "зірок". Бажаю йому нових альбомів і більше концертів!
+1/0

5. Александр (користувач) 02.03.2010 13:25    
Я родом из Донбасса где прошла моя юность и годы учебы (до 1972г). Но судьба забросила в Россию, где и сейчас живу. Одинаково владею русским и украинским языками. И этот текст написал бы на украинском языке, но не знаю как изменить раскладку на клавиатуре. Только не нужно все валить на "старшего брата",и у вас и у нас сейчас всем правят деньги. А так хочется услышать хорошую мелодичную украинскую песню. Может у кого-то есть песня "Очи волошкови" в том самом исполнении как она звучала 65-70 годах.
0/0

4. Андрій (гість) 21.07.2009 06:10    
Прекрасний незабутній голос співака, якого впізнаєш серед тисяч, палкий патріот, але в Україні піснями старшого брата глушиться все національне і нас зомбують до пріоритетів "великой и неделимой" забуваючи власні українські інтереси.
Держава також не сприяє розвитку національної культури. Чому в інтернеті не можна прослухати українських пісень. Розумію, щоб прослухати пісню наживо, скачати твір, треба платити. Чому у "старшого брата" пропагується все "расейское".
Ось причини відставання і розколу народу, олднак п. Олександру вдалося перебороти ці перепони і він відомий в Україні. Ще на "Золотих трембітах" почув цей голос і кидаю все, тільки зачувши його, бо відвідувати концерти в нашій державі можуть тільки злодії та олігархи.
Пане Олександре, хай Господь благословить новими успіхами во славу нашого народу, а Мати Божа хай завжди і всюди ВАС охороняє.
Успіхів та удач
+1/0

3. Влад (гість) 12.05.2009 23:29    
"Липовий цвіт" - автор тексту В.Крищенко, муз. А.Остапенко
0/0

2. Світлана (гість) 12.05.2009 22:55    
Сказати досвідчений - це нічого не сказати. У Олександра Василенка один із кращих голосів світу. Унікальний. І виступає співак в основному на великих сценах. А кожна пісня викликає шалений шквал аплодисментів - звісно, якщо в залі - шанувальники справжнього мистецтва, а не "попси".
+1/0

1. Олександр (гість) 03.04.2009 11:39    
Виконавець досить досвідчений, талановитий, але для великої сцени видно теж з коштами слабенько.
-1/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/persons/1069.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB