Українська музика - На першу сторінку
English version
Розповісти другові Версія для друку Пишіть нам
 
Позицій в каталозі: 1381
Пошук 
Про нас
Як замовити
Безпека
Компакт диски
  Подарункові
  Народна
  Церковна
  Рок та альтернатива
  Хіп-хоп
  Поп (Легка)
  Естрада
  Забава
  Джаз та навколо
  Електроакустичні досліди
  Класична
  Для дітей
  Інше
  Аудіо книги
  MP3-CD
  Мультимедіа
  Відео
  НЕ диски
Гостьова книга
ТОВАР ДНЯ
Кому Вниз. 4: Шевченко. (EP). /digi-pack/.
Кому Вниз. Шевченко. (EP) (special offer)
В Україні: 404.60 грн (*)
До інших країн: $28.90USD
РОЗСИЛКА НОВИН
Виконавці:   А Б В Г Ґ Д Е Ё Є Ж З И І Ї Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [0-9]
Альбоми:   А Б В Г Ґ Д Е Ё Є Ж З И І Ї Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z [0-9]

Тарас Компаніченко

Малому Тарасу Компаніченку тато багато років тому подарував бандуру. Одтоді й не уявляє він себе без цього та інших стародавніх інструментів, незалежно від того, чи грає він камерні твори, чи експериментує з сучасними музичними формами. "Можна сказати, що в мене був містичний початок, – згадує Тарас. – Пам’ятаю вуса мого діда, як вони рухалися, коли він розповідав якісь дивні речі, і це позначилося на маленькій душі. Потім були зустрічі з Миколою Будником, Георгієм Ткаченком, Володимиром Кушпетом – кобзарями старшої ґенерації. Це були знакові зустрічі. Своїм становленням я завдячую їм, моїм учителям, які мали глибину серця і великий дух, який їх вів. Ось це я в них бачив, і, гадаю, вони хотіли бачити те саме у своїх учнях".

Як музикант Тарас починав з освоєння старосвітської, або "панської" бандури. На такому інструменті грали за часів Великого Князівства Литовського і Речі Посполитої в панських маєтках, звідси й назва. Відтак була кобза Остапа Вересая, далі – колесна ліра.
Тарас Компаніченко – універсальний музикант. Цікавість до різних музичних епох і стилів виливається у створення кількох "спеціалізованих" проектів. Певний час Тарас співав у колективі Гуртоправці, перейнятому відтворенням автентичного поліфонічного співу, поширеного колись у Центральній Україні, надто на Полтавщині. Фактично він був одним із співзасновників "Гуртоправців". Разом із американцем українського походження Юрком Фединським Т. Компаніченко створив проект "Уламок". Основна мета – дослідження та популяризація кобзарсько-лірницької традиції. Ще один проект, у якому задіяний Тарас – Хорея Козацька (Chorea Kozacky). У центрі його уваги – одноголосні церковні пісні "монодії". Є ще проект "Дім танцю", в рамках якого досліджуються старовинні танці, європейські й українські, проводяться майстер-класи з публікою.
Органічно почуваючись у багатьох музичних епохах – від монодій часів Київської Русі до романсів ХІХ ст., Тарас не цурається й новітніх тенденцій у музиці. "У нас, наприклад, в ансамблі працює Данило Перцев – сучасний композитор, який пише сучасну електронну музику, – говорить Т. Компаніченко. – Але на академічному і фольклорному матеріалі. Тобто, це дуже серйозна музика".
Беручи участь у різноманітних фольклорних фестивалях по всій Україні, Тарас водночас вважає, що їхнє ідейне наповнення має бути сучаснішим і сприяти позбавленню в публіки решток комплексу національної неповноцінності.
інформація з матеріалів http://www.slovo-unp.com/index.php?subaction=showfull&id=1193919444&archive=1194550115&start_from=&ucat=6&i=archive
фото: http://ceh.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=37

Пісні:

Таня Ша, МузБат. Колискова від Тата. /співаник+CD/.


(це видання – ексклюзивна річ, і ви не можете його купити. Але можете отримати в подарунок). – Так уже склалося, що зазвичай колискові співають жінки. Ми вирішили вдосконалити цю традицію й зробити альбом колискових, заспіваних чоловіками.. – Таня Ша
Ціна для мешканців України: 0.00 грн (*), інших країн: $0.00USD

МузБат. Нескорений ПроRock. Василь Стус. /співаник+CD/.


(це видання – ексклюзивна річ, і ви не можете його купити. Але можете отримати в подарунок). – Василь Стус, поет і громадянин, належить до тієї когорти сміливців, які не погодилися із загальноприйнятим: один у полі – не воїн. Усім своїм життям-боротьбою, творчістю-боротьбою Стус та його вперті однодумці довели протилежне..
Ціна для мешканців України: 0.00 грн (*), інших країн: $0.00USD

© 1999-2024 UMKA. Авторські права. Політика конфіденційності. Партнерська програма.

e-mail address:

 

НОВИНИ
22 лютого 2022
Благодійний фонд "Повернись живим"
 
23 листопада 2020
Ексклюзив! альбоми серії "Нескорений ПроRock" – у дарунок!
 
ГАРЯЧЕ
Наталка Сняданко. Перше слідство імператриці.
Перше слідство імператриці
В Україні: 222.60 грн 189.28 грн (*)
До інших країн: $15.90USD $13.52USD
Ярослав Файзулін. Історія.UA: постаті, факти, версії.
Історія.UA: постаті, факти, версії
В Україні: 418.60 грн (*)
До інших країн: $29.90USD
Роман Маленков. Світова спадщина ЮНЕСКО в Україні: путівник.
Світова спадщина ЮНЕСКО в Україні: путівник
В Україні: 278.60 грн (*)
До інших країн: $19.90USD
Фіолет. Віґвам. /digi-pack/.
прислухатися до слів
В Україні: 250.60 грн (*)
До інших країн: $17.90USD