На головну сторінку

Молодіжний фестиваль «Нагуєвичі-2006»


27 серпня 2006 року в с.Нагуєвичі Дрогобицького району Львівської області молодіжні громадські організації з усієї України, за підтримки управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА, святкуватимуть 150-річчя від дня народження велетня українського духу І.Я.Франка. Про це повідомив під час прес-конференції начальник управління у справах сім’ї та молоді ЛОДА Андрій Корнат. На прес-конференції також був присутній Олександр Драган – голова профкому студентів Львівської державної музичної академії ім. М.Лисенка, організатор творчої частини молодіжної програми „Пісня Будущини”.

„У нашому фестивалі братиме участь багато відомих виконавців, але ми наголошуємо, що головною постаттю фестивалю є Іван Франко” – сказав Андрій Корнат.

Програма передбачає двохденні урочистості, які триватимуть 26 та 27 серпня і завершаться святковими феєрверками. Молодіжна частина фестивалю називається „Пісня будущини” і відбудеться у неділю, 27 серпня із 19.00 до 23.55. У програмі братимуть участь виконавці із одинадцяти областей України, загалом у фестивалі візьме участь близько трьох тисяч молодих людей.

„Ми започатковуємо нову форму проведення фестивалів, де в центрі перебуває постать котра об’єднує молодь, це постать Івана Франка” – сказав Олександр Драган. На завершення фестивалю молодь спільно виконає Державний гімн та розпалять святкову ватру.

Джерело: сайт Львівської обласної державної адміністрації.

При передруці матеріалів, посилання на сайт Львівської обласної державної адміністрації обов'язкове!


-------------------------

... Учасники святкувань відвідають музей-садибу Івана Франка та виставку бойківського народного костюму. 26 серпня під час концертної програми під назвою “Франкова муза” виступатимуть хорові колективи, актори державних театрів Львова, обласної філармонії та обласного музично-драматичного театру ім. Ю.Дрогобича.

27-ме серпня розпочнеться молитвою за Івана Франка у капличці в урочищі Ярина, після якої учасники свята покладуть ювілейний вінок квітів до пам’ятника поетові.

Далі в програмі урочистостей передбачено:

13.00-13.30 – “Барви Франкового краю” в музеї І. Франка;

13.30-14.00 – відкриття будинку літератора;

14.00-14.30 – відвідування музею-садиби І. Франка;

14.30-21.00 – вистави та концерти на Великій та Лісовій сценах, поставлені за творами І.Франка;

19.00-00.00 – “Пісня будущини” (Велика сцена) – концерт за участю молодіжних колективів;

21.00-00.00 – бойківська ватра (народні гуляння).

Святкова програма завершиться феєрверком.

Учасників табору забезпечать харчуванням. Житимуть вони в наметовому містечку при в’їзді в с. Нагуєвичі поряд з садибою і музеєм.

Джерело: сайт АГЕНЦІЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА АНАЛІТИКИ "ГАЛ-INFO".

-------------------------

... Для 3 тисяч осіб організують наметове містечко, численні мистецькі заходи, зокрема літературні читання та концерти співаної поезії. Правда, організатори ювілею не поцікавилась у молоді, кого з поетів чи прозаїків, франкознавців вони хотіли б почути. Імена лауреатів Шевченківської премії Василя Герасим'юка та Василя Слапчука, а також барда Василя Жданкіна для людей, які займаються організацією мистецьких заходів від обладміністрації, як з’ясувалось у розмові з кореспондентом Радіо Свобода, були невідомі...

Джерело: Радіо Свобода.





Відредаґовано: 21.08.2006
Переглядів: 376
  Коментарі     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
2. Патлатий (член клубу) 22.08.2006 13:18    
Так, Черемош має виступати з піснями "Вічний революціонер" та "Не пора"
0/0

1. bohdanko (модератор) 21.08.2006 14:29    
З неофіційних джерел стало відомо, що у Фестивалі «Нагуєвичі-2006» мають взяти участь: Едуард Драч, Наталя Криничанка, Народний ансамбль пісні і танцю Львівського національного університету ім.І.Франка "Черемош"...
0/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/arview.php?type=nw&id=165

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB