На головну сторінку

Захід "За особливий вклад" — гурт "Рутенія"


"Клуб Шанувальників Української Пісні" ("Клуб ШУП") ініціює на інтернет-проекті "Українські пісні" періодичні заходи „За особливий вклад” з метою щонайбільшого наповнення піснями та додатковою інформацією сторінок тих авторів та виконавців українських пісень, які на думку редакції зробили винятковий вклад у розвиток нашої пісенної культури.

Розпочнемо з гурту „Рутенія”. Колектив свого часу став одним із найактивніших творців української патріотичної пісні на рок-сцені. Його пісні "Я - Крук (Сотник Крук)" і "Колискова (Спи, маленький козачок)" стали майже народними. Але досі гурт та більшість його пісень є маловідомі. Сторінка гурту на "УП": „Рутенія”.

Пропонуємо працювати наступним чином:

1. Будь-яку інформацію, що стосується історії (біографії) виконавців, залишати в коментарях до цього повідомлення, вказуючи обов’язково джерело (посилання в інтернеті, з памяті і т.п.).

2. Тексти пісень або джерело, звідки їх можна дістати, залишати теж в коментарях до цього повідомлення. Або власноруч додати, скориставшись послугою "Додати пісню".

3. Вносити доповнення до вже доданих пісень (акорди, зміни в тексті, авторів, рік написання та ін.) можна, скориставшись послугою "Додати коментар" на сторінці відповідної пісні.

4. Щоб не було непорозумінь, сповіщати у коментарях до цього повідомлення про свій наступний крок. Скажімо так: "Я збираюся додати пісню "Неопалима купина".





Відредаґовано: 04.07.2006
Переглядів: 1618
  Коментарі     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
12. Андрій (гість) 04.03.2008 21:00    
ДОПОМОЖІТЬ!!!
мав я стареньку касету там була пісня "Санітар ночі" та інші, але мав необережність втратити її...
може хто знає де можна скачати ці пісні, або придбати?
0/0

11. Сірко (гість) 03.05.2007 21:44    
bohdanko: http://newua.org.ua/index.php?nma=downloads&fla=index&cat=4&action=dal тут "Непалима купина" є...
0/0

10. Толік Кучеренко (гість) 10.12.2006 03:41    
Вони достатньо доступні для спілкування і знайти їх легко.
0/0

9. ВЕРЕМ (гість) 12.08.2006 16:44    
Дякую за добрі слова. Готовий відповісти на питання.
0/0

8. bohdanko (модератор) 04.07.2006 11:42    
Я підібрав акорди до пісні "Неопалима купина (На Янівськім цвинтарі)".
Хочу уточнити авторство слів і музики, історію пісні. Хто має інформацію - напишіть!
0/0

7. Сергій (гість) 29.06.2006 14:42    
Я теж будучи студентом фызиком був знайомим з рутенцями, в мене э касета де записано їх виступ на концертах та в общазі, якість не дуже але прикольно, бо там є ті пісні, що в альбоми не входили. Також є в мого товариша запис пісні Сухого "Санітар ночі" у виконанні Веремчука. Пісня класна, але в альбоми не ввійшла. Також є общаговський запис Веремчука, його пісні Єрофєєв співав - "Марш легіонерів". Також десь були фото Єровєєва, Веремчука з студентських часів
0/0

6. Yarko (гість) 27.06.2006 22:02    
Толік живе в Києві і зараз.
Маю до нього контакт
Він вже купу альбомів видав.
Ярко
0/0

5. Лупанов (гість) 26.06.2006 17:16    
А не простіше просто позвонити Сухому чи Еротеєву чи Інні Підлуській?

в них є все
0/0

4. Кость ПАВЛЯК (гість) 19.06.2006 02:10    
Він тоді проживав у Києві, його касети продавалися на Майдані, він був щаСЛИВИЙ.
-----------------------------
0/0

3. bohdanko (модератор) 18.06.2006 23:18    
Кость ПАВЛЯК! Дякую за відгук! Шкода, що закінчення відгуку "обірвало" системою
0/0

2. Кость ПАВЛЯК (гість) 16.06.2006 23:06    
Отже, гурт "Рутенія".
=====================

Свого часу я навчався на фізичному факультеті Київського держуніверситету. Там займався грою на гітарі, мав коло знайомих, котрі цікавилися рок-музикою, і якось мене познайомили з Костіком Єрофєєвим, котрий мав  дуже сильний голос і теж грав на гітарі. Він навчався на молодшому курсі, тож ми більше ніде, крім "культурної" кімнати на 7му поверсі 8-го гуртожитку не перетиналися.
Потім я мав нагоду , зовсім незалежно від Єрофєєва, за зовсім інших обставин познайомитися з Анатолієм Сухим, теж студентом-фізиком. Я тоді брав участь у рок-гурті "Дєті", з Сашком Кадєєвим, а Єрофєєв і Сухий працювали удвох. Якось на якомусь факультетському заході я бачив виступ їхнього дуету - нічого особливого...

У 1987 році я закінчив  універ, потрапив у Черкаси, зійшовся з активістами Руху та СНУМу. На той час лідерами черкаського СНУМу були Руслан Зайченко та Володимир Мамалига. Я часто брав участь у мітингах та концертах, снумівцям це подобалося, Володя мені розповідав про Єрофєєва та "Рутенію", і так я дізнався, що Єрофєєв та Сухий створили такий гурт "Рутенія". 

У 1989 році я поїхав на "Червону Руту" і під час концерту рок-гуртів на стадіоні зустрів Толіка Сухого. Він здивувався, побачивши мене, так само, як і я не сподівався побачити його. Ми трохи поговорили, а на другий чи на третій день зустрілися вже на нашому турі , в парку під готелем "Черемош". Вони виступали після мене.
Порядок виступів  визначався жеребкуванням, котре проводилося  напередодні в якійсь церкві , ми співали по одній пісні, після чого витягали з мішечка папірець з номером.

"Рутенія" виконувала пісню "Неопалима купина", у складі була задіяна скрипка, це було дуже класно - без світла, без електрики, всі слухали, затамувавши подих.
Після того я , здається, ніколи більш нікого з Рутенії не зустрічав. Хіба що розмовляв з Анатолієм по телефону десь у 1999 чи у 2000 році. Він тоді проживав у Києві, його касети продавалися на Майдані, він був ща
0/0

1. bohdanko (модератор) 13.06.2006 09:39    

Хочу знайти повний аудіозапис пісні "Непалима купина", щоб підібрати акорди, вивчити пісню. Як намене, пісня дуже вартісна і символічна. До того ж, вона має сюжетну прив’язку до Львова (для мене як для львів’янина це також важливо).

Маю аудіо-фрагмент цієї пісні, записаний із кінцевих титрів документального фільму "Війна без переможців" (транслював телеканал "Інтер").

Хто має повний варіант запису пісні (якість звучання не має значення) - зголосіться!

А може, хто має вихід на самих авторів/виконавців (тобто на гурт "Рутенія") - напишіть мені!

0/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/arview.php?type=nw&id=153

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB