На головну сторінку

Авторський концерт Ігоря Якубовського "Любіть" (звіт)

(звіт-репортаж)

31 травня 2012 року в головному приміщенні Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського відбувся авторський концерт відомого українського композитора, поета, співака й музиканта Ігоря Якубовського.

Ігор Якубовський народився 15 квітня 1962 року в родині українських висланців у м. Копєйск, Челябінської області (Урал, Росія). Через два роки, після народження Ігоря, родина повернулася в рідні місця – с. Сороки Бучацького району, що на Тернопільщині. Музичну освіту здобув у Теребовлянському культурно-освітньому училищі та Київському державному інституті культури.

Ігор Якубовський – композитор і виконавець власних пісень під акомпонимент гітари, лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів і фестивалів. Поезію Т. Шевченка, Б. Лепкого, О. Олеся, Є.Плужника, М.Драй–Хмари, М.Зерова, В. Сосюри, В. Симоненка, А. Тарана, М. Удовиченка, О.Дзери, Б.Олександріва-Гребінського, С.Шевченка, С.Гординського, М.Лукаша, І. Жиленко, М. Влад, Л. Костенко, І. Гнатюка, Д.Кулиняка, Л. Федорука, Р.Радишевського, Т.Яков’юк, Н.Горик та інших він поклав на музику, автором якої є сам. У творчому доробку Ігоря Якубовського низка альбомів: "Золотої осені нектар", "Серпнева рапсодія", "Козацьке весілля", "Осінній етюд", "Спогад про дощ" і "Вірю в тебе, моя Україно". З 1999 року співпрацює з автором та виконавцем С. Морозом. Створили з ним дует "Простір музики". В творчому доробку музикантів п’ять альбомів: "Подих", "Гороскоп любові", "Магічна крапка долі", альбом пісень великої вітчизняної війни та "Я льотчик". Дует багато концертує, а також тісно співпрацює з іншими музикантами та виконавцями.

Музична програма Ігоря Якубовського в Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського пройшла під знаковою назвою "Любіть".

На авторський концерт композитора до бібліотеки завітали науковці Національної академії педагогічних наук України, вчителі, бібліотекарі, журналісти та фахівці ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського. Серед присутніх переважали жінки, і тому ліричний репертуар Ігоря Якубовського складався переважно з пісень на слова українських поетів-ліриків. Тематика була присвячена коханню, любові до матері, до рідної землі.

Ігоря Петровича пов’язує з ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського давня творча дружба з її директором – Павлою Іванівною Роговою. Сюрпризом для всіх присутніх став виступ Павли Іванівни з Ігорем Якубовським, які виконали в дуеті пісню на слова В. Сосюри "Біль розлуки".

Оригінальний майстер української пісні Ігор Якубовський співав душею і тому з кожною піснею обличчя і настрій у залі змінювались: разом із маестро мріяли, сумували, раділи й співали всі присутні. Виконання авторської музики і пісень композитора нікого не залишило байдужим. Творчість музиканта наповнила серця всіх присутніх любов’ю до української поезії, мови, музики й до людей. Концерт у Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського став зустріччю з митцем духовності й запам’ятається всім присутнім як свято української культури.

Матеріал підготовлено Світланою Кирій, зав. сектору ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського


Статтю додано:  08.06.2012
Відредаґовано:
Переглядів: 3975
  Коментарі     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]


  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/articles/358.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB