На головну сторінку

І Кров по Долині: Наша мета - пробудити відчуття самоідентифікації кожного українця

(Репортаж з дебютного сольного концерту 16 лютого 2009 року)


Днями у стінах львівського академічного театру імені Леся Курбаса відбувся дебютний концерт молодого гурту "І кров по долині". За час свого існування як колективу ( з травня 2008 року), ці хлопці вже встигли яскраво засяяти на львівській сцені. Виконуючи лірично-акустичний рок, наповнений духом Шевченкового патріотизму, "І кров по долині" вигідно вирізняється серед музичного простору Львова не лише ідейно-наповненою музикою, а й професійністю.

Гурт вперше з’явився перед львівською публікою у травні 2008-го на сцені "Шевченко-фесту", де переміг за виконання кращої пісні на Шевченкову тематику та отримав приз глядацьких симпатій. Ще одним кроком до успіху стала перемога на фестивалі "Сурми звитяги".


Часто виступаючи на різноманітних фестивалях ("Бескиди", "Срібна підкова"), "І кров по долині" знайшов багато прихильників.

Логічно, що наступним кроком мав бути сольний концерт, за тиждень до якого вже важко було дістати квитки, що, звісно, не могло не тішити молодий гурт.

Зала ще задовго до початку концерту була переповнена молодими людьми у вишиванках, а хлопці, як і належить, затримували початок дійства.



Концерт розпочався стрілецькою піснею "Ой там при долині", з рядків якої і взято назву гурту.

Троє молодих хлопців (Тарас Мартинюк - гітара, вокал; Назар Маєвський – гітара; Євген Щегольський - сопілка, бубен, вокал) у вишитих сорочках милували око, що вже казати про музику.

Звук акустичних гітар зачіпав струни душі, серця бились у такт ударам бубна, а сопілка надавала музиці неповторності.

Між піснями публіку розважав театр танцю "Острів дитинства" та звучали вірші Віктора Цимбалюка, що було цікавою родзинкою концерту. Свічки, розставлені по залу, своїми вогнями підсилювали звуки гітар, підкреслювали грою тіней рухи танцюристів, освічували візерунки вишиванок музикантів і багатьох глядачів та надавали трохи магії поетичним рядкам.

Словом, атмосфера була неповторна і на концерті дійсно вартувало побувати. Загалом хлопці виконали 12 пісень: авторських і народних, а також на слова Тараса Шевченка та Михайла Стельмаха. Пісню "Багряна ріка", яка завершувала концерт, співав увесь зал, а по закінченні концерту, публіка довго не відпускала хлопців зі сцени, адже дійство і вдалось на славу і залишило чудові спогади.

Слід згадати, що дебютний концерт гурту "І кров по долині" був благодійним. Кошти, отримані з продажу квитків, гурт передав на лікування свого друга, Володимира Брича, хворого на лейкоз, якому необхідна пересадка кісткового мозку.


Музика гурту "І кров по долині" поєднує в собі патріотизм, мудрість предків та молодечу завзятість, вона здатна породити любов до Батьківщини навіть у зовсім байдужих людей, а справжні патріоти шукатимуть у ній ідейного натхнення. "Наша мета - пробудити відчуття самоідентифікації кожного українця через романтичну та патріотичну пісню",- кажуть хлопці. Що ж, здається своєї мети вони вже досягли.


Ольга Хімочка
  

Статтю ввів: vovanester  25.02.2009
Відредаґовано:
Переглядів: 494
  Коментарі     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
1. Андрій (гість) 04.03.2009 00:03    
Фото АНДРІЯКУЗЬМІНСЬКОГО
0/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/articles/238.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB