На головну сторінку

Святкування 150-х роковин народження Івана Франка в Нагуєвичах


У вихідні 26-27 серпня 2006 року найкращим місцем для активного відпочинку було село Нагуєвичі біля Дрогобича на Львівщині — рідне село Івана Франка. Саме сюди в цей час з'їхалися тисячі людей на святкування 150-літнього ювілею великого Каменяра. Надзвичайно приємно було бачити людей у національному вбранні, зі значками із зображенням Івана Франка.

У першій половині дня люди з нетерпінням очікували на приїзд Президента України Віктора Ющенка, який прилетів у Нагуєвичі гвинтокрилом з годинним запізненням. Після виступу Ющенка, відвідин ним садиби Франка та відльоту почалося справжнє святкування: люди відвідували місця, пов'язані з Іваном Франком, переглядали музейні експозиції, згодом почалися денні концерти на Великій та Лісовій сценах.

Чудові враження залишив вечірній концерт на Великій сцені відомих колективів, популярних та мало відомих молодих виконавців, рок-гуртів. Лейтмотивом усіх виступів була ідея національного єднання молоді навколо постаті Івана Франка задля розбудови власної незалежної держави — України. Бо хто ж як не ми?

Відомі літератори, політики і науковці очікують на приїзд Президента України Віктора Ющенка на святкування в Нагуєвичі. Серед них на фото Іван Драч, Павло Мовчан, Степан Хмара, Богдан Якимович, Микола Ільницький, Михайло Зарічний.

Делегація Львівського національного університету імені Івана Франка на чолі з ректором Іваном Вакарчуком біля музею Івана Франка з квітами Каменяреві.

Урочисту частину відкриває голова Комітету з Національної премії імені Тараса Шевченка, Надзвичайний і Повноважний посол України, лауреат Шевченківської премії 1992 року Роман Лубківський.

Виступ Президента України Віктора Ющенка. Президент прибув до Нагуєвичів близько першої години дня на гвинтокрилі. Разом з ним — радник з питань культури співачка Руслана Лижичко.

Відомий український бард Едуард Драч відкрив денний концерт на Великій сцені.

У святкуванні брали участь численні фольклорні колективи. Значна частина учасників свята вбрана у національні строї чи просто була у вишиванках.

Вечірній концерт відкрила хорова група Народного ансамблю пісні і танцю Львівського національного університету ім. Івана Франка "Черемош", виконавши "Не пора" та "Вічний революціонер".

Аничка (Анна Чеберенчик) завела слухачів неперевершеним виконанням лемківських пісень. Після виступу радо фотографувалася з прихильниками та роздавала автографи.

Пісні Софії Федини апелюють до національної свідомості та надають впевненості у власні сили.

Після виступу Софію Федину оточило юнацтво, щоб отримати календарик з автографом.

Апофеозом вечірнього концерту став виступ гурту "Тінь Сонця" з Києва.

Гурт вдало поєднує у драйвовому фолк-металі давні українські пісенні традиції і молодецький запал нового покоління, що зросло в незалежній Україні.

Останній акорд святкового концерту: учасники разом зі слухачами співають Гімн України.

У концертах також взяли участь Лілія Кобільник, юний дует "Миледі" з Дрогобича, чудові молоді гурти з Нагуєвич, "Західний час" із Моршина, "DЕ?СЕНС" із Червонограда тощо. На Лісовій сцені виступали фольклорні колективи, ставив виставу театр "Воскресіння" зі Львова.


Anrzej, Nester
  

Статтю ввів: Anrzej  29.08.2006
Відредаґовано:
Переглядів: 3286
  Коментарі     ПРАВИЛА!     ДЕ СКАЧАТИ mp3 ?!
[cховати]
11. Іринка (гість) 23.11.2008 19:06    
я теж хожу на танці.....і класно танцюю
0/0

10. Іринка (гість) 23.11.2008 19:06    
Супер, це просто клас
0/0

9. Іринка (гість) 23.11.2008 19:04    
Гітари просто вошє......обожнюю їх
0/0

8. Іринка (гість) 23.11.2008 19:03    
Я вважаю шо це всме бречня
0/0

7. Славутка (гість) 08.11.2007 11:06    
Патлатий, не бандуристка, а скрипалька!!!
0/0

6. I'm Cosmopolit (гість) 13.09.2006 19:56    
FOR Anrzej: .Правильно писати їх De?CEHC!!Офіційний сайт колективу (desens.t35.com), але він на сутєвій реконструкції... З першого жовтня, казали, повноцінно працюватиме
0/0

5. Anrzej (модератор) 11.09.2006 20:25    
Спасибі, I'm Cosmopiplit, що нагадав назву гурту з Червонограда — "ДЕ СЕНС" (як правильно писати?). Хлопці грали метал на патріотичну тематику і запам'яталися піснею "Ой там у лузі при долині". Якщо ж відзначати кращих, то мені сподобався як текстами, так і якісним виконанням, одним словом - фаховою підготовкою, молодий гурт "Західний час із Моршина".
0/0

4. I'm Cosmopolit (гість) 10.09.2006 19:34    
.Так!! "Тінь Сонця" - це справжня знахідка, акомулятор української автентики, важко встояти намісці, коли вони на сцені!! Але "Постанська" від De?СЕНС - це те, що було потужнішим за "апофеоз"; ті хлопці справжні металеві Патріоти
0/0

3. Патлатий (член клубу) 04.09.2006 09:30    
Цікаві фотки!
Добре, що хоч мою голову видно (фотка з Черемошем, два чоловіча голова, яку видно, зліва)

А на першій фотці добре видно нашого декана, тобто декана механіко-математичного факультету, професора Михайла Зарічного (чоловік у темних окулярах) і спину ректора!

А ще там дуже класно лабали ТІНЬ СОНЦЯ!!! Просто СУПЕР!!! Дуже шкода, що не видно їхнього бандуриста! Там було троє гітаристів (один з них ще вокаліст), один бандурист, одна бандуристка, і звичайно ж, один барабанщик, і всі були у чорних вишиванках!

Аж тепер помітив, що нашого декана видно добре і на другій фотці. До речі, зліва від нього стоїть директор студентського клубу Юра Герасименко
0/0

2. Богдан (гість) 29.08.2006 19:44    
Шкода, що мене там не було

Дякую авторам за гарні фото, на яких я зустірв приємні знайомі обличчя!
0/0

1. Ukrainesinger (гість) 29.08.2006 18:39    
SUUUPER
0/0



  Адреса цієї сторінки: https://www.pisni.org.ua/articles/105.html

 ВХІД
Е-мейл: 
Пароль: 
  Забули пароль?
  
  ПІДПИШІТЬСЯ! ГРУПИ У СОЦМЕРЕЖАХ
FB